Stream

Látogatóban

Vajon miért van annyiféle keresztény gyülekezet, templom a legkisebb városban is? Nem ugyanazt az Istent imádják? Akkor miért nem együtt, egy helyen?

Amilyen sokfélék az emberek, olyan különbözőek lehetnek az emberek csoportjai, még akkor is, ha ugyanaz a cél vezérli őket. A sporttal is ugyanaz a cél – érezd jól magad, légy egészséges – mégis sokan sokféleképpen valósítják meg ezt. Isten dicsőítése, a Biblia megismerése, életünkre való alkalmazása, a szolgálat másokért, a testvérekkel való kapcsolat minden keresztény gyülekezetnek alapja. Mégis, másféle környezetet, másféle zenét, másképp kialakított szertartásokat láthatunk különböző templomokban,
gyülekezetekben. Keressük lelki otthonunkat, azt a helyet, ahol a legkomfortosabban érezzük magunkat, s ott alakítunk ki mélyebb kapcsolatokat az Istentiszteletek, a Biblia körök és a többi program mentén. Mégis, testvérként tekintünk egymásra, s rokonokhoz illően látogatunk és vendégül látunk.
A reformáció ünnepének kapcsán október utolsó vasárnapján az új diósdi református templomban dicsértük az Urat a református közösséggel együtt. Gyerekeink együtt tanultak játékos formában Istenről, s együtt fogyasztottuk el a finomságokat, amiket egymásnak készítettünk. Mint mindig, most is szeretetteljes volt a hangulat, s igen nehéz volt abbahagyni a jóízű beszélgetést. Folytatjuk; mindenkit mindig szeretettel várunk!
Balassa Zsuzsa
Paulus Evangéliumi Közösség