Stream

Egy program a tinédzserekért

A Paulus Evangéliumi Közösség célkitűzései között szerepel, hogy a gyerekek könnyedén, szabadon és ne szorongva, félelemmel éljék át a kamaszkor nehézségeit, kiegyensúlyozottan, önbizalommal és boldogan lépjenek a függetlenedés útjára.

Az évek óta, a szeptemberi iskolakezdéstől a kistinédzserek számára létrehozott Infinity elnevezésű programsorozat az idén új tematikával és tartalmas szabadidős tevékenységekkel várja a 10-15 éveseket.

Honnan a névválasztás? Ez egy mozaikszó, mely tartalmazza az ifi- és a tini korosztályt jelölő szavakat, emellett nemzetközi használatnak is örvend. Lényegi jelentését tekintve a keresztény hit szerinti örök életre is utal. Az alkalmakat vezető Kiss János és Kissné Osztafin Ildikó – 2016 tavaszán vehették át a Diósd Város Önkormányzat Képviselő-testülete által odaítélt Diósdi Gyermekekért és Ifjúságért Díjat – arra törekedtek, hogy minél változatosabb és érdekesebb elfoglaltságokkal színesítsék a tizenévesek szombat késő délutánjait.

Minden hónapban az egyik szombat délután a fiatalok problémáinak – önértékelési zavarok,a barátok hatása vagy a csoportnyomás – megbeszélésével telik. Másik alkalommal a sporté a főszerep; ilyenkor, ha az időjárás engedi, a szabad levegőn túrázás, kerékpározás vagy barlangjárás a program, ha esős vagy túl hideg az idő, a tornateremben van lehetőség csapatjátékokra, falmászásra. A harmadik pedig a kötetlen beszélgetős, kreatív, barátkozós alkalom, amikor a karácsonyi, húsvéti vagy egyéb hagyományokról is megemlékeznek a gyerekek előadás, játék, zene vagy tánc formájában.

A Paulus Evangéliumi Közösség 2002 óta működik civil szervezetként Diósdon és több programot is kínál minden évben a város polgárainak. A kamaszoknak szóló interaktív foglalkozások szombatonként 17-től 19 óráig tartanak a Paulus Közösségi Házban.

Horváth-Szulimán Zsuzsanna

Mi újság Diósd? 2017. november, III. évfolyam, 11. szám