Stream

Anyák napján

Anyának lenni sokszor embert próbáló feladat, ugyanakkor felemelő, csodás dolog. A gyermekre ajándékként tekintünk, szülőként felelősséget vállalunk, hogy szeretettel tanítjuk, neveljük, tápláljuk, támogatjuk, törődünk vele.

A szülő-gyermek kapcsolatnak fontos szerepe van a gyermek testileg lelkileg egészséges fejlődésében. Ez nagyon hasonlít Istennel való kapcsolatunkhoz. Isten tanít minket, hogyan éljünk a világban békességben, szeretetben, boldogságban magunkkal és egymással. Isten vezet, megerősít, fegyelmez, megbocsát, vigasztal, átölel. Rajta keresztül megismerjük a feltétel nélküli szeretetet, melyet felénk táplál. Mi is igyekszünk ezzel a szeretettel fordulni gyermekünk felé, még akkor is, amikor épp engedetlen vagy csalódást okoz nekünk, és boldogok vagyunk, ha tisztel minket, hallgat ránk és kifejezi a szeretetét. Csakúgy, mint Isten. Szeretettel köszöntjük a diósdi Édesanyákat és Nagymamákat, Isten áldja meg őket! Anyák napja alkalmából tinijeink a vasárnapi online istentisztelet alatt szívet hajtogattak egy-egy régi könyvből Édesanyjuknak.
„A szeretet türelmes, jóságos; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem viselkedik bántóan, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a rosszat. Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal. Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha el nem múlik.” (1Kor. 13:4-8)
Paulus Evangéliumi Közösség