Stream

Házaskurzus

Szerda esténként gyertyafény lengi be a Paulus Közösségi Ház egyik földszinti helyiségét. Az asztalokon a gyertya mellett egy szál virág. Házaspárok beszélgetnek egymással, szinte újra ismerkednek.

Változik a világ, változunk mi is, s bizony kevés idő jut a mindennapokban arra, hogy csak egymásra figyeljünk. A hét alkalomból álló házaskurzus célja a párok kapcsolatának megerősítése. Legyenek gyermektelenek vagy kisgyerekes szülők, akár a gyermekeik felnevelése után újra kettesben lévők, mindannyiuk javára válik egy intenzív, tartalmas beszélgetés egymással. A kurzuson résztvevő párok a témákat egy film és egy könyv feladatai nyomán dolgozzák fel, és mindeközben a Paulus munkatársaitól finom vacsorát is kapnak. Nem ritka az olyan alkalom, mikor az előírt idő letelte után, immár csoportban, tovább beszélgetnek rácsodálkozva a többi pár által megélt tapasztalatokra. “A második alkalomra elővigyázatosságból mindketten vittünk kulcsot, mert az első alkalommal sikerült jól összevesznünk. Azóta nemcsak kibékültünk, de sokkal jobban megismertük egymást és szorosabbá vált a kapcsolatunk a mindennapokban is.” – meséli nevetve az első kurzus egyik résztvevője.

A házasság nagy érték, óvni kell, tenni érte, erősíteni. Ezt valljuk, s örömmel tapasztaljuk, hogy egyre több diósdi pár nyitott erre.
Paulus Evangéliumi Közösség